phone+30 2310 488244 envelope info@realtydynamic.gr

Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Η πώληση ενός ακινήτου είναι μια πολύ σημαντική πράξη στην ζωή κάθε ανθρώπου. Για κάποιους είναι μια συστηματική διαδικασία που λαμβάνει τακτικά χώρα, ενώ για άλλους μπορεί να παρουσιαστεί μια και μοναδική φορά. Συνδέεται και αλληλεπιδρά με πληθώρα παραγόντων οι οποίοι απαιτούν ειδική γνώση. Αρκετές είναι οι φορές όπου η φράση «..χάλασε στα συμβόλαια..» ακούγεται στην κτηματαγορά μεταξύ των ιδιοκτητών που προσπάθησαν μόνοι τους να διεκπεραιώσουν μια πώληση.

Ασφαλώς και μπορεί κάποιος να πουλήσει μόνος του ένα ακίνητο, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο χρόνος που απαιτήθηκε, οι κίνδυνοι που παρουσιάστηκαν, το άγχος, η συναισθηματική φόρτιση κατά την διαπραγμάτευση, η αγωνία που προέρχεται από την αδυναμία να διερευνήσει κάποιος μόνος του το ποιόν των ανθρώπων που συναντά ως «υποψήφιους αγοραστές», οι αμφιβολίες για την τελική διαμόρφωση της τιμής, η αναποφασιστικότητα λόγω έλλειψης γνώσης, για το αν πρέπει να γίνει δεκτή μια συγκεκριμένη προσφορά ή όχι και πολλά άλλα, θα μπορούσαν να απουσιάζουν αν το εγχείρημα είχε ανατεθεί από την αρχή σε έναν επαγγελματία κτηματομεσίτη.

Αρκετοί σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι ο δικηγόρος τους θα τους προστατέψει από όλα τα παραπάνω. Ο δικηγόρος είναι μια αναντικατάστατη ειδικότητα, πλέον μη υποχρεωτική από το νόμο, που θα διασφαλίσει νομικά τον ιδιοκτήτη κατά τη συναλλαγή, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζει περισσότερο από τον επαγγελματία μεσιτικό σύμβουλο τους άγραφους κανόνες της αγοράς ακινήτων, αλλά και σίγουρα δεν διαθέτει πάντα την «εμπορική» ικανότητα διαπραγμάτευσης αγαθών και υπηρεσιών στην αγορά, καθώς είναι εκπαιδευμένος για διαφορετικά πράγματα. Ένας επαγγελματίας δικηγόρος, γνώστης του αντικειμένου του, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα πολύτιμο όπλο που σε συνεργασία με τον επαγγελματία κτηματομεσίτη, θα οδηγήσουν από κοινού, πωλητή και αγοραστή σε μια δίκαιη εμπορική συμφωνία με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Ο επαγγελματίας μεσίτης ακινήτων αφιερώνει πολλές ώρες πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, συλλέγοντας στοιχεία, ερευνώντας, συγκρίνοντας, τηρώντας αναλυτικά στατιστικά, παρακολουθώντας τις τάσεις και τις διακυμάνσεις τις αγοράς, συμμετέχοντας σε επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του προσπαθώντας να συμβαδίζει με τις εξελίξεις της κτηματαγοράς.

Ο επαγγελματίας κτηματομεσίτης είναι αυτός που:

- Μπορεί να βοηθήσει έναν πωλητή (ιδιοκτήτη) να κατανοήσει σε βάθος όλες τις παραμέτρους της προσπάθειας που θα ξεκινήσει, οδηγώντας τον έτσι με μεγαλύτερη ασφάλεια στην λήψη οριστικών αποφάσεων.
- Να του υποδείξει έγκυρες και ρεαλιστικές πληροφορίες για τον ανταγωνισμό σε πραγματικό χρόνο, ώστε να τοποθετήσει έγκαιρα το ακίνητό του στην σωστή αξία στην αγορά και να καταστεί ανταγωνιστικότερο από τα υπόλοιπα, προσελκύοντας την αγορά.
- Να τον φέρει σε επαφή με σωστούς και ειλικρινείς υποψήφιους αγοραστές που έχουν ειλικρινή κίνητρα και μπορούν να τα υποστηρίξουν χωρίς να ζημιώσουν τα συμφέροντά του.
- Να προστατέψει τον πωλητή (ιδιοκτήτη) από παραμέτρους που αδυνατεί να αντιληφθεί (οικονομικές ή άλλες που αφορούν τη συναλλαγή) βοηθώντας τον να πάρει τις συμφερότερες για αυτόν αποφάσεις, την κατάλληλη στιγμή.
- Να διαπραγματευτεί για λογαριασμό του ακέραια, επαγγελματικά και υπεύθυνα απαλλαγμένος από συναισθηματικά φορτία που τείνουν πολλές φορές να χαλάνε μια συμφωνία μεταξύ πωλητών και αγοραστών. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του και την ξέρει πολύ καλά!
- Να υποστηρίξει τον πωλητή (ιδιοκτήτη) στην διεκπεραίωση της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου του, συνεργαζόμενος αρμονικά με άλλες απαραίτητες ειδικότητες (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, τράπεζες, μηχανικούς, διάφορους φορείς κλπ).
- Να του παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του ακινήτου του.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας, για να συζητήσουμε διεξοδικά τις δικές σας απορίες σχετικά με την πώληση του ακινήτου σας.

Τελευταίες αναθέσεις

Καμάρα Κέντρο Θεσ/νικης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη - Κεντρικός τομέας
Περαία, Δήμος Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκη - Ανατολικός τομέας
Κ. Τούμπα, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη - Κεντρικός τομέας
Κέντρο Καλαμαριάς, Δήμος Καλαμαριάς, Νικομηδείας 22, 55132, Θεσσαλονίκη - Ανατολικός τομέας
Α.Τούμπα, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη - Κεντρικός τομέας